Confidenţialitate

COLECTIV, NOAPTEA DE 30 OCTOMBRIE 2015: Cronologia celei mai mari tragedii din România după 1989 – INFOGRAFIC

Pe 30 octombrie 2015 s-a produs o tragedie în clubul bucureştean Colectiv care a schimbat România şi a reuşit să scoată din amorţeală mai multe generaţii care au cerut schimbări în societatea românească astfel încât să nu mai fie posibile asemenea evenimente grave.

Ultima victimă după Colectiv a murit anul acesta. Radu Sienerth, din Petroşani, avea 21 de ani şi era student la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Astfel, bilanţul victimelor incendiului din Colectiv a ajuns la 64 de morţi.

Pe 30 octombrie 2015, trupa Goodbye to Gravity organiza un concert în clubul Colectiv, cu ocazia lansării albumului ”Mantras of War”. La ora 21 deja se adunaseră peste 400 de fani ai trupei pentru concertul din clubul Colectiv, aflat pe strada Tăbăcarilor 7, Sectorul 4, în incinta fostei fabrici Pionerul. Între ei, numeroși artiști, fotografi, jurnaliști, arhitecți, studenți, dar și cetățeni străini și câțiva minori. Concertul a început cu o oră întârziere, faţă de momentul anunţat iniţial, în jurul orei 22.00. Formația Goodbye to Gravity cântă piese atât de pe noul album, cât și altele mai vechi. În timpul unui moment pirotehnic, artificiile declanşează incendiul care avea să dezlănţuie cea mai mare tragedia din istoria recentă a României.

infografic-colectiv-30-octombrie-2015-cronologia-tragediei-colectiv