Confidenţialitate

Cod roșu de caniculă pentru județe din sudul țării. Vor fi temperaturi de până la 42 de grade Celsius | AUDIO

Timp de două zile, mai multe județe din sudul țării vor fi sub avertizare cod roșu de caniculă. Temperaturile maxime vor fi extreme iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Marți, 25 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, anunță meteorologii.

Iar miercuri, 26 iulie, canicula extremă va afecta județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București. Maximele termice vor ajunge tot la 42 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, explică Oana Păduraru, meteorolog ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei  și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade. Pentru județele din aceste regiuni a fost emis un cod portocaliu de caniculă. Iar în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral maximele termice vor ajunge la 37 de grade Celsius.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Între timp, din această seară și până mâine dimineață zece județe din nord–vest sunt sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. Potrivit meteorologilor, vremea se va răci de joi, când fenomenele meteo extreme vor cuprinde toată țara. Maxima în București de exemplu va fi de 27 de grade, mai spune Oana Păduraru, meteorolog ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Instabilitatea atmosferică va fi și în a doua parte a zilei de marți în vestul, nordul și centrul și nord-estul țării, dar și miercuri seara și pe parcursul nopții de miercuri spre joi în special în regiunile sudice și estice” – explică Oana Păduraru. 

Foto: Shutterstock