Cod galben de caniculă în Banat , Crișana și sud-vestul Transilvaniei

Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba, Arad, Bihor şi Satu Mare. În această după-amiază, în aceste zone se vor atinge până la 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.
În jurul valorii de 35 de grade se vor afla temperaturile și pe arii restrânse din restul Transilvaniei și în Maramureș.
De sămbătă, în Banat și Crișana vremea se va răci, iar săptămâna viitoare vom avea temperaturi maxime de 22-23 de grade, iar minimele vor coborî până la pragul de 10 grade.  Tot aici, există posibilitatea pariției ploilor.
În Transilvania, de săptămâna viitoare maximele scad la valorile normale pentru această perioadă: 20-22 de grade, iar minimele coboară sub 10 grade. Vom avea parde de ploi de pe 20 până pe 24 septembrie.

În Maramureș și Moldova, prognoza nu se schimbă. Vremea se răcește săptămâna viitoare și sunt așteptate averse slabe cantitativ.

În Dobrogea, sfârșitul de săptămâna ne așpteaptă cu  temperaturi de cel mult 26 de grade, însă ploile vor lipsi.

În Muntenia și Oltenia vom avea cel mult 30 de grade, însă de duminică vremea se va răci treptat, iar de luni este posibil să plouă.

La munte, vremea se va răci în acest weekend. De săptămâna viitoare maximele se vor opri în jurul valorii de 14 grade, iar dacă în acest weekend noaptea vom avea 12-14 grade, de săptămâna viitoare minimele ajung și la 6 grade.