Confidenţialitate

CNSU va discuta situația Carierei de cărbune Roșia din cadrul Complexului Energetic Oltenia | AUDIO

Situația Carierei de cărbune Roșia din cadrul Complexului Energetic Oltenia va fi discutată în Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Autoritățile din Gorj au decis ca de problemele apărute la această carieră să se ocupe autoritățile naționale. Reprezentanții companiei energetice s-au plâns de faptul că închiderea carierei de cărbune a dus la apariția pericolului de aluencări de teren în zonă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a cerut intervenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, prin emiterea unei hotărâri care să cuprindă măsuri de siguranță la Cariera de Cărbune din Roșia.

În raportele depuse se arată faptul că întreg perimetrul celei mai mari cariere de cărbune din țară, este în pericol de prăbușire. Această situație a fost creată după ce Cariera Roșia și-a suspendat activitatea de exploatare ca urmare a unei hotărâri judecătorești.

Cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au decis ca această problemă să fie transmisă Comitetul Național pentru Situații de Urgență care trebuie să hotărască ce fel de măsuri vor fi luate, astfel încât în cariera Roșia să nu se producă alunecări de teren.

În luna iunie a acestui an, un ONG care militează pentru protecția mediului a cerut Tribunalului București suspendarea avizului de mediu pentru cariera de cărbune Roșia, pe motiv că acesta deține date inexacte.

Judecătorii au aprobat cererea, pronunțând o hotărâre nedefinitivă, dar executorie care a fost pusă în aplicare, ducând la suspendarea activității de exploatare a cărbunelui.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Interzicerea importului de cărbuni din Rusia în UE intră în vigoare de azi | AUDIO