Confidenţialitate

Interzicerea importului de cărbuni din Rusia în UE intră în vigoare de azi | AUDIO

De astăzi intră în vigoare interzicerea importului de cărbuni din Rusia în Uniunea Europeană. Oprirea acestor importuri face parte din pachetul 5 de sancțiuni pe care Bruxellesul l-a impus Moscovei pentru că a atacat Ucraina. Ca efect, Germania a reÎnceput să exploateze cărbuni din mine care erau deja închise ca urmare a deciziei Uniunii de a reduce efectele gazelor de seră și implicit a limitării creșterii temperaurii globale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit platformei media germane DW, Uniunea Europeană importa anual din Rusia cărbune în valoare de 4 miliarde de euro, folosit în principal pentru încălzire.

De acum înainte, cele 27 de state vor trebui să se descurce fără 45% din importurile de carbune, care erau din Rusia. Interzicerea importului de cărbune a fost decisă de liderii europeni după masacrul de la Bucha, din Ucraina.

În acest context, Germania a început să extragă din nou cărbune din minele sale în condițiile în care aproximativ 40% din energia consumată era produsă cu acest tip de combustibil.

Polonia ar putea fi o altă țară afectată major.

Între timp, din cauză că în prezent rușii au ocupat o bună parte din teritorii în Donbas în care se află mine, Ucraina este obligată să ceară cărbune din afara țării. Australia tocmai a livrat Ucrainei 39 de vagoane în care se află cărbuni. Donațiile de cărbuni autralieni vor continua. Anul trecut, o tonă de cărbuni costa sub 70 de euro, acum costă peste 350.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Momentul exploziei de la baza militară aeriană rusească din vestul Crimeei | VIDEO