Confidenţialitate

Cluj-Napoca: Toate tramvaiele vechi au fost scoase din circulație

Conducerea Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca a decis să scoată să scoată din circulație tramvaiele vechi care circulau în oraș de peste 20 de ani, după ce s-a finalizat cu succes achiziționarea de garnituri moderne de transport.

22 de tramvaie noi au ajuns la Cluj de la fabrica din Arad, din care 20 au și fost deja introduse în transportul public de călători.

În această toamnă, mai urmează să sosească la Cluj ultimele 2 tramvaie comandate la Astra Vagoane Arad, astfel că parcul de tramvaie noi al Clujului va ajunge la 28.

Contractul încheiat între primăria clujeană și fabrica din Arad este în valoare de 40 de milioane de euro, iar prețul unui tramvai nou ajunge la aproape două milioane de euro. Banii necesari achiziției provin din fonduri europene nerambursabile.

Odată cu achiziția noilor tramvaie, municipiul Cluj-Napoca are cel mai modern transport în comun din țară. Tot aici, toate troleibuzele aflate în circulație sunt și ele noi, iar peste 95 la sută din autobuzele aflate în circulație sunt cu motoare electrice.