Confidenţialitate

Clotilde Armand: Consiliul Local, din orgoliu politic, nu a votat rectificarea bugetară care-mi permite să finanțez în continuare centrul de vaccinare Romexpo | AUDIO

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost invitata lui Cătălin Striblea în emisiunea „Deșteptarea României” la Europa FM. Clotilde Armand a vorbit despre centrul de vaccinare de la Romexpo și despre bugetul blocat pentru salarii, utilități și chirie. Centrul de vaccinare de la Romexpo riscă să fie închis din lipsă de fonduri. Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 are o ședintă vineri, 29 octombrie 2021, în care trebuie să aprobe o rectificare bugetară pentru a putea ține deschis cel mai mare centru de vaccinare din țară. Clotilde Armand a făcut un apel către consilieri să voteze rectificarea pentru a putea plăti salariile angajaților din centrul de vaccinare, chiria și alte costuri.

„Centrul de vaccinare de la Romexpo nu este doar administrat de noi, ci este creat de noi și este inițiativa noastră. Peste 285 de mii de doze s-au administrat pentru un sector de 290 de mii de locuitori. Este cel mai mare centru de vaccinare din România, este plătit de banii cetățenilor din Sectorul 1. DSP rambursează salariile celor care prestează serviciile de la centrul de vaccinare Romexpo, dar chiria este plătită de noi”, a explicat Clotilde Armand.

„Noi am anticipat că trebuie să creștem bugetul pentru acest centru, dar când am propus un buget pentru Romexpo nu știam cât va dura această criză și nici nu aveam veniturile. Consiliul Local, din motive de orgoliu politic, nu a votat rectificarea bugetară a cincea oară, rectificare ce-mi permite să finanțez mai departe acest lucru.

Să vă spun concret: salariile personalului pentru luna octombrie, utilitățile din octombrie, chiria din octombrie nu sunt asigurate în acest moment. Dacă nu este votată rectificarea bugetară, personalul care ar trebui să primească salariile pe 12 noiembrie, pentru luna octombrie, nu va putea primi salariul”, a adăugat Clotilde Armand.

Citește și: N. Dan: Încă nu știm cât va fi subvenția pentru căldură în București | Avem doar prețul de productie de la ANRE

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.