Confidenţialitate

“Classical Christmas Market”, pe Esplanada ONB

“Classical Christmas Market”, primul târg de Crăciun din România care pune în valoare muzica clasică a sărbătorilor de iarnă, se deschide vineri, de la ora 17.00, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi, evenimentul va rămâne deschis până pe 31 decembrie, între orele 10.00 şi 21.00.

Desfăşurat pe nu mai puţin de 12.000 metri pătraţi, Classical Christmas Market oferă vizitatorilor, indiferent de vârstă, atmosfera aparte şi farmecul sărbătorilor de iarnă, surprinsă într-o scenografie impresionantă, cu atracţii diverse, într-un cadru muzical de poveste.

Publicul se va putea bucura, de asemenea, de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

Vizitatorii se vor putea bucura de workshop-urile de pregătit cadouri găzduite de Atelierele Spiriduşilor, de mâncarea tradiţională, dulciurile cu dichis şi vinul fiert de la Căsuţele de Crăciun şi multe alte surprize. Organizatorii au pregătit decoruri uluitoare, cu îngeri uriaşi, brazi de peste cinci metri, luminiţe şi arhitecturi luminoase speciale pentru o experienţă de neuitat a lunii decembrie, în Bucureşti, precizează organizatorii.

Intrarea la Classical Christmas Market este liberă, pe baza certificatului sanitar.

Pe parcursul târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar “Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet “Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie).

De asemenea, sunt programate reprezentaţii cu spectacolul “La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), “Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi “La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, intitulat “Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).