Ciupercile te apară de cancer

Acestea conţin substanţe capabile să lupte împotriva formării celulelor canceroase, aşa că specialiştii recomandă consumarea lor de 3-4 ori pe săptămână, relatează Diet Food Nutrition.

Ciupercile sunt o sursă de seleniu, un antioxidant care protejază celulele.

S-a observat că bărbaţii care au consumat doză dublă recomandată zilnic de seleniu au redus riscul de cancer de prostată cu 65%.

Iar binecunoscutele ciuperci champignon, conţin substanţe care inhibă activitatea unei enzime implicate în producţia de estrogen, reducând astfel şi riscul dezvoltării cancerului de sân.

Efectul benefic asupra celulelor şi tumorilor canceroase poate fi obţinut consumând zilnic aproximativ 100 de grame de ciuperci, susţine publicaţia Vegetarian Nutrition.

Bogate în proteine, ciupercile sunt un substitut bun al cărnii, dau senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi nu au efecte negative asupra digestiei, aşa că sunt recomandate şi în dietele de slăbit.

De altfel, ciupercile nu conţin colesterol, sunt uşor de digerat, au mai multe fibre, vitamine şi minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor şi zinc).