Confidenţialitate

Ciucă: Au scăzut prețurile la carburanți. E o realitate care se vede în benzinării. Avem cele mai scăzute prețuri din Europa | FOTO

Premierul României, Nicolae Ciucă, a scris vineri, 1 iulie 2022, pe Facebook că prețurile la carburanți au scăzut. „Este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării”.

Premierul a atras atenția că este important ca, în perioada următoare, instituțiile avizate – ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței – să urmărească situația din teren pentru a lua „măsuri imediate”.

„Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a adăugat Ciucă.

Nicolae Ciucă, premierul României, despre prețurile scăzute la carburanți

Nicolae Ciucă, premierul României, despre prețurile scăzute la carburanți. Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, despre schema de ajutor la prețul carburanților pentru transportatori

„Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”, a scris premierul României.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului – așa cum se întâmplă deja în alte state – și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare”, a mai scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

„Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a conchis premierul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ordonanța “50 de bani” a intrat în vigoare. Câteva zeci de șoferi nemulțumiți au protestat la București