Confidenţialitate

Biden: Invazia Rusiei este cauza prețurilor mari la carburanți și alimente | VIDEO

Prețurile mari la carburanți și alimente sunt cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, spune președintele Statelor Unite ale Americii. La finalul summitului NATO de la Madrid, Joe Biden a anunțat că SUA și statele membre ale Alianței vor ajuta Ucraina pentru a nu fi învinsă. Biden a spus și că va anunța curând un nou ajutor militar pentru Kiev în valoare de 800 de milioane de dolari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom rămâne alături de Ucraina şi toată Alianţa va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru ca Rusia să nu învingă pe teritoriul ucrainean”, a spus Joe Biden la finalul Summitului NATO de la Madrid.

Președintele SUA a mai spus că va anunța curând un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari.

Acest ajutor va include „noi sisteme antiaeriene occidentale avansate, mai multă artilerie şi muniţii, radare anti-artilerie, muniţii suplimentare pentru lansatoarele multiple de rachete HIMARS pe care deja le-am dat Ucrainei şi mai multe baterii HIMARS care vin de asemenea din alte ţări”, a mai spus președintele SUA.

Joe Biden a reamintit că în cadrul summitului s-a stabilit ca Statele Unite să stabilească un cartier general permanent în Polonia. Iar în România SUA vor avea o brigadă americană suplimentară compusă în total din 5.000 de persoane.

Sursa foto: NATO

Citește și: Biden: I-am spus lui Putin, înainte să invadeze Ucraina, că NATO va deveni mai puternic ca niciodată. Nu s-a așteptat la asta | VIDEO