Confidenţialitate

City Insurance, în procedura de redresare financiară

City Insurance, una dintre cele mai mari companii care vând polițe RCA, a intrat în procedură de redresare financiară.

Măsura a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară care anunță că a limitat vânzările de polițe la 3 sferturi din subscrierile din anul trecut.

În plus, subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisă.

 

Potrivit calculelor realizate de ASF, City Insurance ar avea nevoie de o majorare de capital de 150 de miioane de lei, ceea ce înseamnă peste 30 de milioane de euro.

Suma cerută de ASF pentru capitalizare nu este mare dacă ne raportăm la sumele care au fost solicitate în cazul Astra  – un miliard de lei sau Carpatica și Euroins – câte 400 de milioane de lei.

În cazul City Insurance, vânzările de polițe noi au fost limitate la 75% din sumele subscrise în 2015, în timp ce subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisă.   Poliţele de asigurare deja emise rămân valabile până la data expirării.

Decizia a fost luată în contextul în care controalele au scos la iveală deficiențe privind solvabilitatea și nivelul capitalului societăţii.

S-a stabilit că firma de sigurări a avut întârzieri importante la plata despăgubirilor aferente daunelor Carte Verde, cu consecințe negative asupra întregii piețe de asigurări RCA din România;