Confidenţialitate

Ciobanii se pregătesc de noi proteste

Ciobanii se pregătesc de noi proteste, nemulțumiți de faptul că modificările aduse Legii Vânătorii luna trecută nu sunt suficiente.

Crescătorii de ovine și caprine cer acum să fie despăgubiți atunci când animalele sălbatice din fondul de vânătoare le atacă stânele sau le distrug recoltele.

Ei vor să se asigure și că protocolul privind interdicția de pășunat și limitarea numărului de câini la stână este respectat – ne-a declarat secretarul-general al Agrostar, Horațiu Raicu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Dacă nu vor fi luați în seamă, ciobanii amenință Guvernul cu proteste la nivel local și blocarea drumurilor naționale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Amintim, ciobanii au intrat, în luna decembrie, cu forța în curtea Parlamentului și au cerut cA legea Vânătorii să fie modificată.

Ei erau nemulțumiți că le este interzis pășunatul în perioada 6 decembrie – 24 aprilie și că le este limitat numărul de câini pe care îi pot avea la stână: 6 la munte, 4 în zona de deal și 3 în zona de câmpie.

După protestele din București, ambele prevederi au fost suspendate din lege, iar Guvernul a promis că le va modifica definitiv anul acesta.

 

 

 

 

 

El precizează totuși că a solicitat o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș și că graficul protestelor va fi stabilit în funcție de rezultatul demersurilor.

 

Sindicatul cere și demiterea directorului Direcției Zootehnie din cadrul Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neață, considerat responsabil de aprobarea unor modificări, fără consultarea crescătorilor de ovine.