Confidenţialitate

Cine a fost Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii

Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, s-a născut în anul 1989. În anul 2012 și 2013, într-un top al DJ-ilor internaționali, Avicii s-a clasat pe locul al 3-lea.

Primul single  Avicii a apărut în anul 2010, fiind o colaborare cu un alt DJ suedez, John Dahlbäck. Cele mai apreciate piese din portofoliul DJ-ului sunt “Wake Me Up“, “I Could Be The One“, “Levels” și “Addicted To You“.

El a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa “Sunshine” în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa “Levels“. DJ-ul suedez a concertat și în România, la Untold.

În 2014, Tim Bergling a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei “meritate pauze”.

Pentru piesa “Wake me up”, Avicii s-a ocupat de tema muzicală, versurile au fost scrise de Aloe Blac în timpul unei călătorii cu avionul. Pentru Avicii a fost a doua sa melodie ajunsă pe primul loc în Marea Britanie, iar aplicația de mobil Shazam spune că “Wake me up” este cea mai căutată melodie de când există aplicația cu 19 milioane de cereri de identificare efectuate.

Cu venituri de 19 milioane dolari într-un singur an, Avicii s-a clasat pe locul șase în topul Forbes celor mai bine plătiţi DJ din lume în 2015.

În octombrie 2015, Avicii s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă din Europa Top Hit pentru patru săptămâni consecutiv cu piesa “Waiting for love”, în urma voturilor acordate de către ascultători pe europafm.ro.

În martie 2016, Avicii a anunțat că nu va mai apărea pe scenă după spectacolele din anul respectiv. El își motivase decizia prin dorința de a face “mai multe” lucruri în viață. Avicii include în scrisoarea deschisă și mulțumiri la adresa fanilor, menționând că ”gândurile și ideile” lor despre muzică l-au ajutat să evolueze.

DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie 2018.

„Anunţăm cu profundă tristeţe pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. El a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie. Familia este devastată şi cerem tuturor să arate respect în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii”, a fost anunţul făcut de reprezentantul artistului.