Confidenţialitate

Chirugia plastică – necesitate sau boală?

Din păcate nu există o lampă fermecată care să îti îndeplineasă dorinţele şi trebuie să apelezi la chirurgia plastică. Această procedură ar trebui să presupună o documentare riguroasă înainte de a apela la un plastician pentru reducerea nasului sau un decolteu mai sexy.

Cel mai important este să găseşti un răspuns cât mai bun la întrebarea: De ce vrei să apelezi la chirurgia plastică?

Dar dacă aşteptările tale după această operaţie estetică nu sunt realiste? Este atât de bolnavă societatea în a impune din ce în ce mai multe standarde de frumuseţe? Sydney Coleman, chirurg plastician din New York, susţine că dependenţa de chirurgia plastică poate fi determinată de o afecţiune psihică.

Această ‘boală’ poate fi întâlnită atât la persoane de sex feminin cât şi masculine care au o slăbiciune legată de felul cum arată, un defect minor pe care însă, cei care au această afecţiune, îl văd ca pe un impediment în reuşita în viaţa personală sau profesională.

Acest minim defect determină o persoană doritoare de perfecţiune să apeleze la chirurgia plastică. De cele mai multe ori nu sunt mulţumiţi de rezultat şi ajung să repete procedura la nesfârşit.

În general persoanele publice, vedetele, ajung să sufere de această dorinţă spre perfecţiune fizică. Exemplele sunt la îndemână şi foarte cunoscute: Michael Jackson, Joan Rivers, Cher sau celebra Infamous Jocelyn Wildenstein poreclită şi ‘Femeia Pisică’.

Poate că viaţa în lumina reflectoarelor determină vedetele să acceadă spre frumuseţea desăvârşită dar de la o mică intervenţie pentru corectarea unui defect, până la depenedenţa de chirurgia plastică e un singur pas. Medicii susţin că în subconştient se ajunge la acumularea a tot mai multor defecte ale propriului corp.

Potrivit Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din Statele Unite ale Americii există două tipuri de pacienţi care apelează la operaţii estetice: cei care se iubesc mult pe ei însuşi şi îşi doresc să îmbunătăţească tot timpul ceva la corpul lor şi cei care au avut un defect din naştere sau dobândit şi care şi-au pierdut încrederea în sine.