Confidenţialitate

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se reabilitează cu bani norvegieni | AUDIO

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, județul Hunedoara, reabilitată în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă, printr-un grant norvegian. Cetatea este înscrisă pe lista UNESCO din 1999.

Proiectul de reabilitare a cetății dacice de la Sarmizegetusa Regia, județul Hunedoara, urmează să fie finalizat în 43 de luni. Între altele, proiectul își propune lucrări de restaurare a zidului cetății pe o lungime de aproximativ un kilometru. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de amenajare a traseelor de vizitare folosite de turiști și se vor amplasa panouri de semnalizare.

Situl istoric va fi pus în valoare și prin amplasarea unor pavilioane unde vor prezentate fragmente de piatră antice. Se va realiza și o aplicație pentru telefoanele mobile și tablete prin care va fi prezentată istoria cetății Sarmizegetusa.

Se vor cheltui în jur de 3 milioane de euro, bani proveniți dintr-un grant norvegian și din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. În urma lucrărilor se urmărește creșterea cu 30% a numărului de turiști.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Monalise Hinh