Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în toate marile garnizoane din ţară, ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, notează Agerpres.

MApN anunţă că în Bucureşti aceste manifestări în care este cinstită memoria tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară se vor desfăşura joi, în mai multe zone:

* la ora 10.00, la Cimitirul Israelit „Filantropia” va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori;

* la ora 10.30, la Cimitirul de onoare românesc Ghencea Militar se va desfăşura ceremonia militară intitulată „Rostirea solemnă a numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial”;

* la ora 12.00, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut (din Parcul Carol I), la Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului), la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”), la Cimitirul de onoare românesc Ghencea Militar şi la Cimitirul Eroilor Revoluţiei;

* la ora 15.00, la Mormântul Ostaşului Necunoscut (din Parcul Carol I) se va desfăşura ceremonia militară de „Rostire solemnă a numelor eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial”.

 

În acest an, Ziua Eroilor coincide cu sărbătorirea a 95 de ani de la amenajarea, în Parcul „Carol I”, a Mormântului Ostaşului Necunoscut – simbol al sacrificiului şi dăruirii pentru făurirea României Mari, moment aniversar, de asemenea, marcat în acest cadru solemn, precizează MApN.

Manifestări de amploare dedicate Zilei Eroilor vor avea loc şi la Buzău.

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12,00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei, precizează MApN.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS