Confidenţialitate

Centrele de vaccinare de la țară, deschise cu întârziere, din cauza unor probleme suplimentare | AUDIO

Nepregătirea suficientă pentru vaccinare a pus medicii de familie sau din centrele de vaccinare deja deschise în fața nemulțumirii celor care au vrut să se vaccineze.

Dimineață, blocarea platformei informatice a dus la scandal la Spitalul Marius Nasta, pentru că personalul care vaccina nu a mai putut vedea online programările așa că a preluat lumea venită după ce le-a trecut datele de mână, pe un caiet.

În zonele rurale, centrele de vaccinare nu au putut fi deschise din două motive:

În primul rând, personalul medical nu a avut timp să semneze contactele cu primăriile care au organizat centrele de vaccinare pentru că ordinul de ministru necesar a fost dat abia vineri noaptea.

Ștefana Popescu este medic de familie în comuna Deleni, din județul Iași:

Ordinul a fost gata vineri seara. Astăzi suntem în discuții să ne lămurim dacă trebuie să fie prezenți doi medici și patru asistenți sau dacă spațiul permite numai un medic și doi asistenți.

Cu cine încheiați contractul?

Cu primăria comunei, deținătoarea centrului care l-a amenajat corect, dar încă nu reușim să-i dăm drumu. Bănuiesc că de poimâine vom putea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O altă problemă este că platforma electronică realizată de STS permite ca vaccinarea să se facă între orele 8 și 20.

Am rugat pentru sâmbătă un coleg din Iași, sunt 70 de km. Va veni, dar iarna nu poate ajunge dimineața la ora 8. Va trebui un program flexibil și să sperăm că se poate face acest lucru. (…) La țară nu se poate de la ora 8. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.