Cel puțin cinci persoane au murit în urma inundațiilor din sud-estul Franței

Cel puțin cinci persoane, dintre care trei salvatori care interveneau cu un elicopter pentru ajutorarea sinistraților au decedat în urma inundațiilor puternice și ploilor torențiale produse duminică în regiunea de sud-est a Franței, informează Mediafax, citând Le Figaro.

Inundațiile de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte șase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeași regiune.

Trei membri ai Protecției Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectați de intemperii în departamentul Var au fost găsiți morți în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roșu de inundații, a informat Ministerul de Interne prin intermediul unui comunicat.

„În timp ce elicopterul EC145 al Protecției Civile se îndrepta spre Le Luc-Le Cannet (Var) pentru o misiune de recunoaștere și salvare, legăturile radio și radar s-au întrerupt”, se arată în comunicatul Ministerului de Interne.

„Cei trei ocupanți ai elicopterului au fost găsiți morți la 01:30 (02:30, ora României, n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia, a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbușirii elicopterului.

„În timp ce Franța se pregătește pentru omagierea celor 13 militari care au murit la datorie în Mali, țara noastră pierde alți trei eroi, care și-au dat viața pentru protejarea francezilor”, se mai arată în comunicatul ministrului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torențiale din ultima perioadă.

Totodată, autoritățile au anunțat că au decis închiderea școlilor în mai multe regiuni din sudul și sud-estul Franței, din cauza inundațiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS