Cel mai tânăr membru Iris va împlini anul acesta 25 de ani – VIDEO

Trupa Iris a venit în noua formulă, vineri, în studioul Europa FM, în emisiunea Clubul de Weekend. Din legendara trupă Iris, din 2018 face parte și Andrei Bălașa (chitară), fiind cel mai tânăr coleg din ”Naționala de Rock a României”, așa cum este Iris alintată de fani.

Andrei Bălașa a povestit, în Clubul de Weekend, cum a ajuns să se alăture legendarului grup, dar și care au fost reacțiile prietenilor săi în momentul în care au aflat că, la 24 de ani, cântă alături de Iris.

Născut în 1994, Andrei Bălașa și-a început viața muzicală de foarte tânăr, luând primele lecții de pian la vârsta de 6 ani. Apoi, la scurt timp a început să studieze și vioara.

Totuși, consideră că a început să fie preocupat serios de muzică atunci când a descoperit chitara, la vârsta de 11 ani. A fost dragoste la prima vedere și începuturile sale într-o nouă ligă. Fondează formația PhenomenOn, pe care o conduce timp de 8 ani de zile, alături de care scoate chiar trei albume, cântă în deschidere formațiilor Linkin Park și Nazareth, dar și alături de unii dintre cei mai valoroși chitaristi ai lumii, precum Guthrie Govan, Mattias IA Enklundth sși Jose de Castro).

De la 11 ani s-a înscris la Liceul de muzică ”George Enescu”, la secția ”Chitară Clasică”, apoi își continuă studiile la Conservator, unde studiază compoziție muzicală. Aici, alături de colegii lui, a pus bazele The Groovy Bastards.

Din 2018 a devenit membru Iris, alături de care a lansat albumul care scrie un nou capitol important în viața ”Naționalei de Rock a României”.

Iris îi are acum în componență pe Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator), Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator), Relu Marin (claviaturi), Costi Sandu (voce), Andrei Bălașa (chitară), George Costinescu (chitară bas) și Cristi Dumitrescu (tobe).

Cum a cântat unplugged Iris piesa ”Nu mă uita”

Vineri seara, Andrei Bălașa l-a acompaniat la chitară pe solistul Costi Sandu pentru o versiune umplugged a piesei ”Nu mă uita”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS