Confidenţialitate

Ce trebuie să știm înainte de a practica sporturi de iarnă | AUDIO

An de an, din ianuarie până în mai, 70% dintre intervențiile chirurgicale ortopedice au o singură cauză: accidentarea la ski sau la alte sporturi de iarnă.

Cum putem preveni aceste accidente dacă mergem la ski, ne dăm cu placa sau punem patinele în picioare? Domnul doctor Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat în traumatologie sportivă și doctor în științe medicale ne ajută cu mai multe informații în acest sens.

Acesta a stat de vorbă cu noi pe Drum cu Prioritate și ne-a ajutat cu câteva sfaturi practice, ca de exemplu ce tip de încălțăminte folosim dacă mergem la drumeții, iarna?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

doctor Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, specializat în traumatologie sportivă

prin telefon, Drum cu Prioritate

O parte din accidentările la ski se pot trata conservator. De exemplu, nu mai folosim piciorul respectiv o perioadă, luăm niște medicamente, dar unele dintre accidentări, ca rupturile de ligament încrucișat și de menisc, care sunt și cele mai frecvente, din păcate, nu se pot trata decât chirurgical.

Astfel că, trebuie neapărat să ajungem la doctorul ortoped pentru investigații și să nu mai amânăm momentul, pentru că poate fi mult mai rău după.