Confidenţialitate

Ce lecții putem învăța de la militarii români participanți la Jocurile Invictus, duminică la Lumea Europa FM

O lecție de viață urmată de o lecție de voință. Este descrierea scurtă a jocurilor Invictus, olimpiada militarilor răniți pe front. Invictus e victoria voinței și triumful curajului. Povestea unor oameni care nu numai că nu renunță, dar continuă să câștige.

Ediția Invictus de anul acesta s-a încheiat de curând în Canada și, cel puțin pentru români, ea a fost una cu un rezultat fabulos: 4 medalii – două de bronz, una de argint și una de aur, ultima obținută de echipa de tir cu arcul. Din cei 15 români care au mers la Toronto, 6 au urcat pe podium.

Dar, așa cum spune și fondatorul Jocurilor Invictus, Prințul Harry al Marii Britanii, Jocurile Invictus nu sunt doar metalul din care este făcută o medalie oarecare.

Menirea acestor jocuri este de a le mulțumi celor care, servindu-și țara pe front, s-au îmbolnăvit grav sau au rămas infirmi. Și de a-i ajuta să se ridice și să lupte din nou. Ceea ce au făcut cu toții.

În Lumea Europa FM de duminică, de la ora 11, încercăm să învățăm cu toții cum trebuie să luptăm indiferent de greutățile care ne așteaptă.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport