Ce este și cum ajută gemoterapia. Cum pot fi recunoscute remediile naturale cu adevărat eficiente – VIDEO (P)


Într-o piață care abundă de produse naturiste, există căi simple de a face diferența între remediile cu adevărat eficiente și cele care doar aduc promisiuni într-un ambalaj frumos.
Carmen Ponoran, Director Științific PlantExtrakt și Secretar general al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie ne ajută, într-un interviu acordat Europa FM, să înțelegem mai bine gemoterapia și modul în care putem căuta sfaturile avizate privind terapiile naturale.

Gemoterapia a fost introdusă în România de PlantExtrakt. De atunci și până azi tehnicile s-au îmbunătățit iar oferta s-a diversificat. Laboratoarele PlantExtrakt fabrică la ora actuală 66 de extracte gemoterapice prin prelucrarea plantelor culese din flora spontană – din zone certificate ecologic – sau recoltate din culturi ecologice proprii. Tehnologiile de fabricaţie a extractelor vegetale marca PlantExtrakt asigură păstrarea nealterată a compuşilor activi din plante, în special prin prelucrarea plantelor în stare proaspătă.
Procesul de fabricaţie de la PlantExtrakt se derulează începând de la recoltarea plantelor din flora spontană şi din culturi proprii, iar culturile şi zonele de recoltare sunt certificate ecologic.

Plantele, culese doar de către angajaţii departamentului Agricol PlantExtrakt, sunt atent verificate de către botanişti cu experienţă.

Dar ce este gemoterapia?

Carmen Ponoran, Director Științific PlantExtrakt și Secretar general al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie, explică, în interviul video, că produsele gemoterapice utilizează extractele obținute din țesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenți, mlădite, radicele, scoarța internă a rădăcinii sau scoarța de pe ramuri tinere, sevă sau semințe. Parțile tinere ale plantei, recoltate în perioada optimă, sunt supuse procedeului de extracție în stare proaspătă.

Prin conținutul în factori de creștere se realizează un aport nutritiv cu un organotropism specific: în sfera pulmonară, digestivă, renală, osteo-articulară, cardio-vasculară, cerebrală, cutanată, genitală etc.

Carmen Ponoran spune că produsele nu prezintă în general reacții adverse sau contraindicații și se administrează în picături diluate în puțină apă.
Referitor la produsele care susțin imunitatea și despre care există ample discuții în această perioadă, specialistul PlantExtrakt recomandă două cure pe an, la venirea primăverii și la venirea toamnei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare