Confidenţialitate

Cazurile de boală Alzheimer sunt în creștere, iar tratamentul acestei boli nu a fost descoperit încă

Cercetători din domeniul sănătății au analizat situația privind boala Alzheimer, iar rezultatele arată că acum sunt aproape 47 de milioane de oameni la nivel global care trăiesc cu această formă de demență, față de cei 35 de milioane înregistrați în anul 2009. Fără o descoperire medicală de mare amploare care să aducă și o modalitate de prevenție sau una de tratament a bolii Alzheimer, numărul pacienților diagnosticați se va dubla la fiecare 20 de ani.

Într-un raport emis marți, cercetătorii de la Centrul Internațional de studiu al bolii Alzheimer subliniază că 58 la suta din toate persoanele cu demență trăiesc în țările în curs de dezvoltare. Este de așteptat ca numerele să crească odată cu îmbătrânirea populației.

Experții estimează că valoarea sumelor cheltuite pentru pacienții cu demență ar putea ajunge la 1 trilion $ în doar trei ani și a cerut guvernelor să adopte o legislație care să asigure îngrijiri mai bune pentru persoanele cu boală Alzheimer sau alte forme de demență.

Nu exista nici un tratament eficient cunoscut pentru dementa la momentul actual.

Boala Alzheimer este o boală degenerativă a creierului, afectând memoria, limbajul, comportamentul, capacitatea de judecată și inteligența.

Semnele de alarmă constau în pierderea memoriei de scurtă durată, uitarea unei persoane din anturaj, relatarea repetată a unor întâmplări, dezorientarea în spațiu și confuzia, dar și modificări bruște ale dispoziției și personalității.

FOTO: Shutterstock