Confidenţialitate

Cazul lui Dan Condrea, discutat în Comisia pentru controlul SRI

Cazul Dan Condrea ajunge pe masa parlamentarilor. Comisia pentru controlul SRI a avut o întâlnire informală de dimineață. Parlamentarii au redactat o solicitare către Serviciul Român de Informații referitor la scandalul Hexi Pharma.

Între altele, membrii comisiei vor să afle dacă Dan Condrea a fost sau nu filat de SRI. Sunt voci care susțin cu certitudine că acesta era urmărit de Serviciu.

 

Secretarul comisiei, senatorul UDMR Verestoy Attila, a precizat că membrii forului au trimis o adresă către SRI în ceea ce priveşte cazul Condrea-Hexi Pharma, însă nu a dat niciun detaliu legat de aceasta.

”Problema de securitate națională este de sănătate națională și nu cazul Condrea, ci cazul Hexi Pharma. În acest sens, SRI a furnizat suficiente informații către beneficiarii legali, urmând ca cei care sunt obligați s-o valorifice, conform legii, să facă acest lucru.”, a spus Verestoy Attila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă Serviciul Român de Informații ar fi putut să îl fileze pe patronul Hexi Pharma, senatorul a amintit de decizia Curții Constituționale, care interzice SRI să facă interceptări sau filaje dacă nu țin de siguranța națională.

”SRI este interzis să participe la aceste acţiuni ale procuraturii sau poliţiei”, a mai spus senatorul UDMR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sebastian Ghiță, și el membru al Comisiei SRI, susține contrariul.

”Dacă acest caz nu a fost considerat un caz de siguranță națională, haideți să vedem ce este un caz de siguranță națională. Aici nu mă poate convinge nimeni că în România, un om, aflat și într-o atenție mediatică, nu a avut măsuri de filaj, nu a fost ascultat, înregistrat.”, a declarat Sebastian Ghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia parlamentară așteaptă un răspuns de la SRI cel târziu mâine. Attila Verestoy a declarat că a avut și o conversaţie telefonică cu şeful SRI.