Confidenţialitate

Cazul dezinsecției mortale: Ministerul Sănătății a trimis o comisie de control la Timișoara | AUDIO

Astăzi e așteptată la Timișoara o comisie de control de la Ministerul Sănătății care va face verificări în privința felului în care au acționat autoritățile în aceste zile.

În această dimineață au fost făcute publice primele rezultate ale autopsiei celor doi copii și a mamei unuia dintre ei, morți în urma dezinsecției făcute într-un bloc din Timișoara. În referatul trimis procurorilor, medicii legiști spun că deocamdată nu poate fi precizată cauza morții dar au fost prelevate probe pentru un examen toxicologic complex, având în vedere suspiciunea de intoxicare acută – transmite corespondentul Europa FM, Dan Turcu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicii legiști spun că analizele chimice efectuate pe probele prelevate de la cei doi copii și mama unuia dintre ei, morți în urma dezinsecției din blocul de pe strada Miorița din Timișoara, sunt negative.
Este însă vorba de analize de medicină legală uzuale iar specialiștii spun că s-au așteptat la un asemenea rezultat de primă etapă.

Medicii legiști au luat probe și pentru examenul histopatologic, țesuturi, sânge și organe. Acestea vor fi supuse analizelor toxicologice, care durează aproximativ o lună, și care vor putea releva prezența unor elemente care să arate că cei trei au murit din cauza intoxicării, mai ales că substanța folosită la dezinsecție și deratizare e mortală chiar și în cantitate foarte mică.

Pastilele folosite eliberează gazul toxic PH3 care fiind însă în cantitate mică nu rămâne în corp.

În acest moment, la Timișoara mai sunt internate 33 de persoane, dintre care 21 de copii.