Confidenţialitate

Caz nemaiîntâlnit de polițiștii de frontieră: 4 bărbați, surprinși transportând țigări de contrabandă cu calul. Cum au fost prinși | VIDEO

Patru persoane au fost surprinse transportând țigări de contrabandă cu calul, în Valea Vișeului, Maramureș – un caz nemaintâlnit până acum de polițiștii de frontieră. Proprietarul calului a sunat la 112 și a reclamat că animalul i-a fost furat din grajd, dar de fapt și el era implicat în activitatea infracțională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bărbații au legat mai multe crengi de brad în spatele calului, improvizând un „pat” de crengi unde au așezat cele 10 colete cu țigări.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră au somat persoanele în cauză sa se oprească, însă acestea au abandonat atelajul improvizat, după care au fugit în direcții diferite. Au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical, dar cu toate acestea cei patru bărbați au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile din satul vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei.

În urma unor verificări a fost identificat proprietarul calului, un maramureșean, despre care s-a stabilit că este implicat în activitatea infracțională.

Mai mult decât atât, bărbatul a sunat la 112, la aproximativ 2 ore după producerea evenimentului și a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd. El este cercetat acum pentru contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Polițiștii nu au mai întâlnit o astfel de metodă de contrabandă de-a lungul timpului.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește și: Tulcea: Un bărbat în stare de ebrietate a mers la spital cu un pistol. Arma a fost observată de un agent de pază | AUDIO