Confidenţialitate

Trafic de influență în formă calificată la Complexul Energetic Oltenia. Un director a fost reținut după ce ar fi primit mită 13.000 de euro | AUDIO

Un director de la Complexul Energetic Oltenia a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Bărbatul ar fi primit mită 13.000 de euro de la administratorul unei societăţi. Și alte persoane au fost puse sub acuzare în acest dosar, în urma perchezițiilor efectuate la compania de stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurii anticorupție l-au reținut pentru 24 de ore pe directorul direcției energie din cadrul CEO, Cătălin Liviu Stănculescu, pentru trafic de influență în formă calificată. Și de asemenea, au pus o persoană fizică sub control judiciar pentru 60 de zile pentru dare de mită.

Anchetatorii susțin că la diferite intervale de timp, directorul de energie ar fi primit, în mod direct, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăți cu care avea compania avea contracte, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra Directoratului CEO pentru urgentarea unor plăți. De asemena, persoana fizica este acuzata ca ar fi promis unui director din companie suma de 200.000 de euro în legătură cu atribuirea unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

În dosar, susțin procurorii DNA, se mai efectuează cercetări și față de alte două persoane fizice pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii cer acum arestarea directorul direcției energie pentru 30 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare. Decizia nu este definitivă | AUDIO