Confidenţialitate

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare. Decizia nu este definitivă | AUDIO

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare pentru luare de mită. Decizia instanței nu este definitivă. În 2020, ar fi fost prinsă în flagrant în biroul său după ce a primit 120 de mii de lei, susțin procurorii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul ministru al sănătății Sorina Pintea a fost trimisă în judecată în aprilie 2020, pe când conducea spitalul din Baia Mare. În perioada noiembrie 2019 – februarie 2020, ar fi primit de la reprezentanții unei firme mită în valoare de 10 mii de euro și 120 de mii de lei.

Banii reprezentau un procent din valoare unui contract de achiziție publică pentru amenajarea unei săli de operație la secția chirurgie cardiovasculară și a unor spații adiacente din spitalul județean Baia Mare.

Sorina Pintea s-a aflat în arest preventiv din 29 februarie până în 6 martie 2020, când a fost pusă în libertate, fiind plasată sub control judiciar.

Fostul ministru al Sănătății a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare. Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Instructorul de yoga Eugen Mîrtz, acuzat de viol și trafic de persoane, reținut de DIICOT. Cum a răspuns acuzațiilor la ieșirea de la audieri | AUDIO