Confidenţialitate

UPDATE: Căutările au fost oprite în cartierul gălățean Dimitrie Cantemir. Populația a primit mesaje Ro-Alert din cauza dronelor care atacau Ucraina

Update: Au fost oprite căutările de pe câmpul din vecinătatea cartierului Dimitrie Cantemir din Galați.

Forțele mobilizate în zonă, de noaptea trecută, au fost retrase.

Nu a fost raportată găsirea niciunui obiect suspect , rămășiță de dronă sau alt corp ce ar fi putut să cadă din spațiul aerian.

Știrea inițială:

Autoritățile au reluat azi căutările la periferia cartierului gălățean Dimitrie Cantemir.

Azi-noapte, un apel la 112 anunţa o bubuitură puternică în această zonă, după ce locuitorii primisera mesaje Ro-Alert, din cauza dronelor rusești ce atacau Ucraina.

Peste noapte, căutările au fost oprite după cateva ore, din cauza întunericului. Constantin Spânu este purtătorul de cuvânt al MApN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.”

Purtătorul de cuvânt al MapN, Constantin Spânu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin