Confidenţialitate

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor: „Termenul pentru lotul 3 din Autostrada Sibiu Pitești, la limită realist. E un proiect foarte greu” | AUDIO

Lucrările pentru finalizarea lotului trei din Autostrada Sibiu Pitești, între Cornetu și Tigveni, ar putea dura mai mult de cinci ani, spune Cătălin Drulă, președinte USR și fost ministru al Transporturilor.

Politicianul a vorbit în emisiunea Deșteptarea de Vacanță de la Europa FM, în contextul în care luni a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de 37 de kilometri, cea mai dificil de realizat, după cum a catalogat-o și actualul ministrul al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„În teorie, e la limită realist un astfel de proiect atât de complex, adică cam 4-5 ani de execuție, abia acum se va face proiectul tehnic. Suntem în zona de speranță. Condtructorul, cel de pe lotul 3, care s-a semnat ieri, e un constructor italian, mai are un lot. Are lotul 5, dintre Pitești și Curtea de Argeș, unde au început lucrările acum un an și sunt abia la 14% la stadiul fizic”, spune Cătălin Drulă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Drulă a afirmat că tronsonul dintre Cornetu și Tignevi este foarte dificil de construit din cauza reliefului. Va avea 95 de poduri și un tunel de aproape 2 kilometri.

„E un proiect foarte greu, are un tunel de 2 kilometri într-o zonă foarte predispusă la alunecări de teren și în general traseul autostrăzii de-a lungul Văii Topologului e prin niște zone foarte dificile. La acest tip de autostradă în relief dificil costurile sunt foarte mari și întrebarea care se pune într-adevăr este dacă sunt suficienți banii”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ministerul Transporturilor a semnat cel mai scump contract pentru o secțiune de autostradă, de 5,3 miliarde de lei pentru 37 de kilometri | AUDIO