Confidenţialitate

Lucrări suspendate pe Autostrada Transilvania din cauza unor probleme financiare cu care se confruntă constructorul | AUDIO

Constructorul Autostrăzii Transilvania, care mai are lucrări și pe alte șantiere importante din țară, are dificultăți financiare, spune la Europa FM purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Acesta spune că societatea va relua lucrările după ce Gvernul va aproba o Ordonanță prin care firmele care au contracte cu statul vor beneficia de ajustări de prețuri în contextul scumpirilor din ultima vreme.

De altfel, în urmă cu două săptămâni, societatea UMB Spedition a transmis CNAIR că nu poate duce la capăt contractele pe care le are în vigoare cu statul român din cauza creșterilor de prețuri la materiale de construcții.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu:

„UMB are în momentul ăsta 10 contracte cu CNAIR-ul în valoare de 6,11 miliarde de lei fără TVA. Singura zonă unde a oprit lucrările este pe Autostrada Transilvania, pe două dintre secțiuni, nu s-au oprit lucrările, s-au suspendat temporar pentru că au niște difiultăți financiare. După ce, sperăm noi săptămâna viitoare, ordonanța promovată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va fi aprobată prin guvern, UMB-ul va relua și aici lucrările, deci nu este nimic îngrijorător.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR spune că Orodonața care le va asigura constructorilor ajustări de prețuri ar putea fi aprobată de guvern în perioada următoare. Acesta a explicat și ce prevede hotărârea:

„Aceste sume în plus trebuie să fie însoțite sau pentru a fi primite trebuie să se bazeze, să se fundamenteze pe niște acte, pe niște documente, nu e o sumă fixă. E vorba de o creștere procentuală în baza unei formule polinomiale în funcție de creșterea prețului la anumite materiale sau la combustibili. Dacă astăzi crește cu 5 lei combustibilul el va putea să primească în plus 5 lei dar pentru asta trebuie să vină cu actele doveditoare, constructorul de fapt, UMB-ul. Sper că imediat după ce va fi afișată ordonanța aprobată va relua lucrările.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Asociația Pro Infrastructura