„Cascadorii râsului” în Parlament: Unii miniștri, încurcați de întrebări. Alții – explică de ce spun lucruri

AUDIERI ÎN PARLAMENT. „Nu îi deranjați cu întrebări pe miniștrii desemnați … pentru că se încurcă!”. Cam așa suna ordinul venit de la coaliția de guvernare înainte de audierile de azi din Parlamentul României.

Așadar, au fost ascultați și chestionați în Comisiile de specialitate din Parlament cei desemnați să intre în Guvernul Viorica Dăncilă.

Unii miniștri propuși au promis câte-n lună și în stele, dar au fost stresați la întrebări simple. Oricum, PSD-ALDE au dat ordin: fiecare ministru să nu fie „chinuit” mai mult de 30 de minute în Comisiile de specialitate.

Cum s-au descurcat cei propuși la Economie și Ministerul de Interne?

Aflăm de la reporterul Europa FM, Anca Grădinaru, care ne spune că la mai toate întrebările, ministrul propus pentru a conduce Economia României și-a găsit cu greu nu cuvintele, ci foile.

Ajutorul a venit din partea unei doamne care aflată în stânga ministrului, îi făcea ministrului propus ordine în foile scrise dinainte.

Dănuț Andrușca a reușit totuși să comunice că Guvernul are de gând ca în acest an, să adopte o nouă lege pentru un nou volum al redevențelor.

Cât o privește pe Carmen Dan, propusă să ocupe în continuare funcția de Ministru de Interne, ea s-a declarat lipsită de noroc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spectacol …ca la Teatru în Parlament – și în timp ce era audiat ministrul propus la Educației, Valentin Popa (foto: Valentin Popa, dreapta; Lucian Șova, stânga, propus la Transporturi). El a fost criticat pentru o serie de greșeli în discrusuri, inclusiv dezacroduri. Opoziția l-a așteptat la audierea în Comisiile reunite pentru Educație cu o carte de gramatică și o panglică tricoloră.

Din Parlament, transmite Cristian Citre:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Situație inedită în comisiile reunite pentru Agricultură din Parlament, unde era audiat în jurul prânzului ministrul desemnat Petre Daea.

Președintele de ședință a propus ca parlamentarii să voteze pentru avizarea ministrului, și abia apoi să îi pună întrebări. Această idee a stârnit tensiuni.

Dezbateri – Comisiile reunite pentru Agricultură din Parlament:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miniștrii desemnați au primit rapid avizele (consultative) pentru numire. La ora 15.00, cabinetul desemnat condus de Viorica Dăncilă cere Parlamentului votul de învestitură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS