Confidenţialitate

Casa Verde Fotovoltaice: Ministrul Mediului propune o variantă de deblocare a programului, oprit din cauza unui proces intentat AFM | AUDIO

Ministrul Mediului propune o variantă de deblocare a programului Casa Verde Fotovoltaice, oprit momentan din cauza unui process intentat Administrației Fondului pentru Mediu. Între timp, 90.000 de beneficiari speră la rezolvarea situației, pentru a-și putea instala panouri fotovoltaice în gospodării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ediția din acest an a programului a fost blocată în septembrie, de Curtea de Apel Oradea, după ce una dintre firmele neacceptate în program a deschis un proces împotriva Administrației Fondului pentru Mediu, acuzând-o că nu a respectat prevederile Ghidului de Finanțare a Programului.

Ministrul Mediului a mediat întâlnirea dinrtre cele două părți.

„Am invitat reprezentanții companiei care au dat în judecată AFM-ul și reprezentanții Asociației Fondului pentru Mediu încercând să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict”, a spus ministrul Mediului.

În urma discuțiilor, Mircea Fechet a anunțat o posibilă variantă pentru reluarea programului: „Vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori”.

Aproape 2 miliarde de lei, bugetul alocat sesiunii 2023 a programului „Casa Verde Fotovoltaice”

Societatea care a intentat procesul promite că va renunța la acesta, dacă va fi inclusă în program și validată ulterior ca instalator autorizat.

„Am primit promisiunea societății în măsura în care va aplica și în măsura în care va fi aplicată ca instalator autorizat. Aceasta va renunța la procesul pe care îl avem”, a mai spus Mircea Fechet.

Bugetul alocat sesiunii din acest an a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, pentru care au fost validați 515 instalatori, este de aproape două miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei alocat persoanelor fizice și 17,5 milioane de lei unităților de cult.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANPC a găsit în piețele volante din Capitală produse din carne și prăjituri care erau vândute ca tradiționale, deși erau produse ambalate și revândute ca realizate în casă | AUDIO