Casa lui Bruce Lee, la vânzare

Fosta reşedinţă din Hong Kong a lui Bruce Lee a fost scoasă la vânzare.

Autorităţile locale au intenţionat iniţial să transforme casa din Hong Kong a lui Bruce Lee în muzeu, dar cum planul nu le-a reuşit, acum ea este scoasă la vânzare.

Filantropul Yu Panglin, proprietarul reşedinţei, devenită în ultimii ani un hotel insalubru, a spus că intenţionează să scoată la vânzare această proprietate pentru 23 de milioane de dolari, după ce negocierile cu guvernul local – care dorea să o transforme într-un muzeu – au eşuat în 2011.

‘Nu mai vreau să o transform în muzeu, pentru că guvernul nu mă mai susţine’, a declarat miliardarul în vârstă de 90 de ani, într-un interviu acordat cotidianului Singtao Daily, citat de Mediafax.

‘Mi-am pierdut răbdarea, nu vreau să mai aştept’, a continuat el, precizând că administratorul hotelului nu i-a mai plătit chiria de doi ani din cauza lipsei de turişti, iar proprietatea are nevoie urgentă să fie renovată.

Vila cu două etaje şi o suprafaţă de 460 de metri pătraţi se află în centrul cartierului rezidenţial Kowloon Tong şi a fost transformată în hotel pentru sejururi scurte, camerele sale fiind închiriate la tariful de 25 de dolari pe oră, cel mai adesea pentru cupluri de îndrăgostiţi.

Bruce Lee este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte marţiale şi a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a rămas extrem de popular în Hong Kong, unde a copilărit înainte de a emigra în Statele Unite ale Americii.

Decedat la vârsta de 32 de ani, în iulie 1973, Bruce Lee a avut o carieră scurtă, dar prolifică. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune ‘The Green Hornet’ şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul ‘Drumul dragonului’ (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti şi cinefili, precum Quentin Tarantino.