Confidenţialitate

Carrefour se alătură inițiativei ”Nu Arunca Măști și Mănuși pe Jos”

Inițiativa ”Nu arunca măști și mănuși pe jos”, derulată de Asociația Geeks for Democracy, anunță parteneriatul cu Carrefour România.

Carrefour sprijină inițiativa Nu arunca măști și mănuși pe jos pentru a contribui la eliminarea responsabilă a acestor deșeuri și a amplasat deja în fiecare magazin recipiente speciale dedicate acestor deșeuri periculoase. Pubelele de colectare pentru măști, mănuși și alte echipamente de protecție împotriva coronavirus, sunt poziționate la intrările/ ieșirile din magazinele Carrefour și sunt semnalizate ca atare. Ulterior, deșeurile sunt înlăturate în deplină siguranță.

Aruncarea măștilor și mănușilor folosite, alături de gunoiul menajer, are un risc mare de contaminare a altor persoane. Mai mult, din cauză că aceste produse nu sunt realizate din materiale biodegradabile, ajung, de multe ori, în zone verzi sau pe cursul apelor și poluează mediul. În calitate de partener al inițiativei Nu arunca măști și mănuși pe jos, Carrefour contribuie la conștientizarea acestor riscuri prin difuzarea unor mesaje de interes general la stațiile radio din incinta magazinelor sale și prin amplasarea materialelor de comunicare a inițiativei în magazine.
”Până la sfârșitul anului, 2.5 milioane de cetățeni vor primi câte 30 de măști pe lună, adică 450 milioane de măști oferite gratuit, fără sa discutăm despre cele folosite deja de angajați. Este imperios necesar să apară soluții și reglementări pentru ca aceste deșeuri să poată fi recuperate în siguranță” declară Marian Rădună, co-fondatorul inițiativei Nu arunca măști și mănuși pe jos.
”Începând de la debutul pandemiei, când a devenit evident consumul în creștere al acestor produse, am implementat modalități de colectare în siguranță în toate magazinele Carrefour. Astăzi, sprijinim inițiativa de conștientizare lansată de grupul civic Geeks for Democracy, pentru că este important să ne unim forțele în fața unei situații urgente ce impactează mediul. Împreună, sperăm să contribuim la crearea unor obiceiuri sănătoase și în ceea ce privește consumul și depozitarea acestor materiale” a transmis Felician Cardoș, Manager de Mediu Carrefour România.