Carmen Dan: ”Nu am ce să-mi reproșez”

Întrebată de jurnaliști, în urmă cu puțin timp, la sosirea ei la MAI, Carmen Dan a declarat că nu are ce să-și reproșeze referitor la evenimentele violente de vineri din București.

”Nu mi-am depășit în niciun fel competențele legale. Iar Jandarmeria și-a coordonat activitatea sub supravegherea unui procuror militar”, a supliniat Caremn Dan.

Ministrul de Interne a declarat că este la dispoziția organelor care anchetează modul în care s-a intervenit vineri, la Mitingul Diasporei, în Piața Victoriei din București.

”În ultima vreme am auzit foarte multe invenții care nu pot fi numite știri, despre faptul că am instituit diverse celule, diverse comitete. Sunt unii care își doresc cu orice chip să scape de ministru de interne, de guvern. Eu zic să rămânem într-o stare de normalitate”, a mai spus Carmen Dan.

452 de persoane au fost rănite vineri noapte la Mitingul Diasporei din Piața Victoriei. 68 au ajuns la spitale dintre care 9 jandarmi și 2 copii, după cum arată bilanțul protestelor violente din Piața Victoriei.

Peste 100.000 de persoane au fost vineri seara în Piața Victoriei din București la ceea ce fusese anunțat drept Mitingul Diasporei.

Într-o intervenție fără precedent pentru protestele din România ultimilor ani, jandarmii au folosit intens gaze lacrimogene ca aerosol, dar și în grenade aruncate spre mulțimea de oameni din fața Guvernului, cât și de pe bulevardele adiacente.

Într-o primă reacție oficială a Jandarmeriei, după Mitingul Diasporei din 10 august, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru a explicat că ”nu s-au folosit gaze lacrimogene în exces. Când violențele s-au întețit, s-au dat cele 3 atenționări legale pentru ca cetățenii să elibereze zona. Abia apoi s-a intervenit și cu tunurile de apă, spune Jandarmeria”.

La ora 23:11  jandarmeria a primit ordinul de intervenție de la prefectul Bucureștiului, aflat în sub.ordinea Guvernului României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS