Confidenţialitate

Care sunt factorii declanșatori în astm

Astmul este o problemă de sănătate publică, cu prevalență în creștere mai ales în rândul copiilor și al adolescenților. Este o afecțiune care poate fi diagnosticată la orice vârstă și care nu este contagioasă.

Diagnosticul de astm poate fi pus de un medic pneumolog, alergolog, internist sau, în când simptomele se manifestă la minori, de medicul pediatru.
După stabilirea diagnosticului de astm, este esențială și efectuarea unui consult alergologic și a unor teste alergologice pentru a identifica și apoi a ține sub control eventuali factori alergeni declanșatori.

Cel mai des întâlniți alergeni sunt praful de casă, mucegaiul, polenul, părul de animale. De asemenea, există și o serie de factori non-alergeni declanșatori ai crizelor de astm precum aerul rece, ceață, fumul, fumatul activ și pasiv sau refluxul gastro-esofagian.

Pentru a ține sub control crizele de astm, este esențial ca pacientul astmatic să-și administreze medicația așa cum a fost recomandată de medic.

Astmul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice, cu un impact major asupra calității vieții, dar care poate fi ținută sub control. Un pacient cu astm poate face tot ceea ce este la îndemână și pentru un individ sănătos, dacă respectă tratamentul recomandat de medic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.