Confidenţialitate

Carantină la Colegiul Militar din Constanța, după testarea pozitivă a aproape 20 de elevi

Carantină la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, după ce au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus. Cei 347 de elevi vor învăța online, de la sediul instituției, în următoarele două săptămâni.

În total, 16 elevi au fost depistați pozitiv și se află în izolare – opt elevi în unitate, șase elevi internați în Spitalul Militar Modular Constanța și doi la domiciliu.

În acest context comandantul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a hotărât trecerea la scenariul 3 (roșu), în care elevii vor învăța online, de la sediul instituției, pe o perioadă de 14 zile.

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale cursurile se desfășoară conform scenariului 1 (verde), față în față.

Doar un cadru militar este carantinat la domiciliu.

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, nu este niciun student militar infectat COVID-19. Doar un cadru didactic a fost depistat pozitiv și pus in izolare la domiciliu. Procesul de învățământ se desfășoară potrivit scenariului 2 (galben), cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.