Confidenţialitate

Carantină în orașul Sibiu: Regulile care se aplică de luni | AUDIO

Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Tălmaciu, precum și satul Șelimbăr intră, de luni, de la ora 5.00 în carantină pentru două săptămâni.

Intră în vigoare restricții asemănătoare celor din starea de urgență.

Între acestea:

  • În următoarele două săptămâni, mall-urile din oraș și marile magazine vor fi închise în zilele de sâmbătă și duminică – cu excepția celor cu produse esențiale. Această măsură va începe de sâmbătă, iar restul de luni.
  • Pe toată durata carantinei magazinele se vor închide la ora 20, iar în interior nu vor fi permise mai mult de o persoană pe un perimetru de 8 metri pătrați. Intervalul orar 10.00-13.00 va fi rezervat pentru cumpărăturile vârstnicilor.
  • Terasele și restaurantele vor fi închise.
  • Pentru deplasări în cazuri de urgențe medicale sau pentru cei care merg la serviciu, este necesară declarația pe proprie răspundere.
  • Slujbele religioase se vor ține exclusiv în aer liber.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile au trimis populației, duminică, mesaje Ro-Alert:

Atenție! În municipiul Sibiu, localitatea Cisnădie, localitatea Tălmaciu, localitatea Șelimbăr, din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire a noului coronavirus SARS-COV-2, începând cu data de 16.11.2020 se instituie măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile.Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol. Purtați corect masca, păstrați distanța și evitați zonele aglomerate. Mențineți igiena mâinilor, evitați contactul cu suprafețele comune. Încurajați-i și pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu strictețe măsurile”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Puteți citi aici integral Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență