Confidenţialitate

Căpitan de la SRI Constanța, cercetat pentru corupție. În schimbul unor bani, ar fi promis unei persoane că nu va mai fi investigată

Ofițerul de 36 de ani din cadrul SRI Constanța a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea o sumă de bani de la o persoană căreia îi promisese că pune o vorbă bună la SRI pentru a nu mai fi supus unor investigații.

Procurorii militari din cadrul DNA, de la serviciul care instrumentează infracțiunile de corupție săvârșite de militari, au inceput urmărirea penală a unui ofițer SRI de la Constața și au dispus cercetarea lui sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

Infracțiunea pentru care bărbatul de 36 de ani, cu grad de căpitan, a ajuns în atenția DNA este trafic de influență.

Procurorii anticorupție informează că angajatul SRI a pretins unei persoane suma de 2.500 de euro. În schimbul sumei cerute, i-a promis că vorbește cu colegii lui de serviciu pentru a bloca astfel acțiunile operative care ar fi vizat persoana respectivă.

Omul a anunțat însă DNA-ul.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în piața Tomis III din Constanța, flagrantul a fost constatat imediat ce ofițerul SRI a primit banii.

După audieri, inculpatul a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În acest interval, el trebuie să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice cu persoanele din dosar.

Dacă încalcă ordonanța DNA măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu arestarea.

Între timp, Biroul de presă al SRI a confirmat, pentru Europa FM, că imediat după organizarea flagrantului, ofițerul a fost trecut în rezervă și pus la dispoziția organelor de aplicare a legii până la finalizarea anchetei.

Citește și: Constanța: Bărbat decedat, după ce a fost împins în fața unei mașini | VIDEO