Confidenţialitate

Cântărețul Mihail, la aniversare | VIDEO

Îndrăgit pentru hituri precum “Mă ucide ea” sau “Who You Are”, Mihail Sandu este un artist originar din Basarabia, născut la 15 noiembrie 1990.

Cântărețul este absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, fiind pasionat totodată de pictură și fotografie.

Mihail a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican din 2018. Evenimentul a găzduit, de-a lungul anilor, artiști precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones și Lauryn Hill.

Povestea lui Mihail

Mihail Sandu a crescut în Republica Moldova și, încă din copilărie, s-a îndreptat spre domeniul artistic. A studiat timp de șapte ani pianul, a învățat să cânte și la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deși i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective muzicale în Chișinău. Astfel, i s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare. Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor și după doi ani în care a acumulat aici informații noi din acest domeniu, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde și-a continuat studiile în design grafic și în fotografie. Așa s-a născut proiectul „I had a dream” ce i-a avut ca protagoniști pe diverși oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj.

Chitara l-a însoțit peste tot, la fel și muzica, iar primul său single s-a numit „Dans nocturn”. A devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues și pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în momentul de față aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Influențele indie-alternative din creațiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat”, piesa reprezentând primul pas spre „reinventarea” artistului, direcție ce avea să se continue prin single-ul “Who You Are”.

În 2018, muzicianul a lansat “Dorul mă ia”, melodia fiind însoţită de un videoclip postat pe platforma YouTube.