Confidenţialitate

Cancerul de prostată

Cancerul de prostată este cea de-a treia cauză de deces în rândul bărbaţilor, după cancerul pulmonar şi cel colorectal. Anual, 2000 de bărbaţi români îşi pierd viaţa ca urmare a acestei afecţiuni.

Cu toate acestea, doar 2 din 10 adulţi şi tineri adulţi vorbesc cu taţii lor despre subiecte legate de sănătatea acestora, respectiv despre cancerul de prostată arată un studiu recent.

Datele fac parte din campania „Vorbeşte cu tatăl tău despre cancerul de prostată!”, iniţiată de Janssen, Companie Farmaceutică a Johnson & Johnson, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) al cărei obiectiv este creşterea nivelului de informare cu privire la această afecţiune oncologică şi a opţiunilor terapeutice disponibile pentru diversele stadii ale bolii.

Șapte din zece participanți la studiu declară că le telefonează zilnic taţilor lor, iar întâmplările cotidiene sunt principalul subiect de conversație, urmate abia apoi de aspecte legate de sănătate și de viața privată a copilului.

Studiul din cadrul campaniei „Vorbește cu tatăl tău despre cancerul de prostată” a fost realizat pe un eșantion de 793 de respondenți, bărbați și femei, utilizatori de Internet, cu tatăl în viață.

Cristian Surcel, medic primar urologie, Doctor în Ştiinţe medicale, explică la Europa FM ce înseamnă această formă de cancer și ce am putea face pentru a o evita:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.