Câmpulung Film Fest, între 25 și 27 august, în municipiul Câmpulung Moldovenesc

Ediția a doua a Câmpulung Film Fest va avea loc în perioada 25-27 august, în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Câmpulung Film Fest intenționează prin filmele proiectate în cadrul celor trei zile să aibă un impact asupra publicului prin readucerea culturii cinematografice în prim plan, la douăzeci de ani de la închiderea ultimului cinematograf, și reintegrarea în conștiința publică a mai multor spații urbane ieșite de pe harta comunității”, subliniază organizatorii.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul va putea urmări 20 de filme de scurt metraj, 2 documentare și 15 scurt metraje de animație. Ca și în anul precedent, structura festivalului este bazată pe pachete, care implică conceptul de proiecție comparativă. Câte un scurt metraj din fiecare țară invitată alături de un film de animație vor alcătui 10 pachete. Această triadă urmărește să creeze în mintea privitorului o imagine care surprinde diferențele culturale dintre cele două lumi pe care acesta le cunoaște prin intermediul filmelor prezentate.

Ediția a doua a Câmpulung Film Fest aduce în atenție și câteva evenimente speciale, printre care se numără o expoziție foto care compară diferite aspecte ale vieții din cele două țări invitate, un cine-concert, dar și discuții între public și invitați. Regizori americani și francezi vor sosi în Bucovina pentru a vorbi despre ce anume îi inspiră și pentru a spune poveștile din spatele muncii lor în domeniul cinematografiei.

Accesul la proiecțiile Câmpulung Film Fest va fi gratuit, iar doritorii pot să obțină la fața locului rezervări care asigură accesul la toate pachetele de filme. Locul de desfășurare a proiecțiilor este Sala de Spectacole a Colegiului Național Dragoș Vodă, locația fostului Cinematograf Luceafărul și pârtia de ski a orașului, proiecție în aer liber care va marca seara de încheiere a evenimentului.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociația Hasmațuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS