Confidenţialitate

Campania “Fără Penali în Funcții Publice”: semnături din Focșani nu au ajuns la Parlament

Mii de semnături strânse în Vrancea pentru campania “Fără penali în funcții publice” nu au mai fost depuse la Parlament și s-au pierdut pe drum după ce listele au fost blocate de primării.

S-a întâmplat la Focșani, dar și în alte localități ale județului, unde reprezentanții USR au fost plimbați între birouri zile în șir și duși cu vorba. Nici azi, în ultima zi a termenului legal în care puteau fi ridicate listele cu semnături, acestea nu au fost eliberate.

USR Focșani a depus la primărie dosarele cu listele de semnături strânse în municipiu pe data de 31 august. Primăria trebuia, conform legii, să verifice listele și să ateste calitatea de alegător și domiciliul celor care au semnat în cadrul campaniei “Fără penali în funcții publice”.

USR a primit termenul limită pentru ridicarea listelor, adică 15 zile lucrătoare. Perioada a expirat azi, chiar în ziua în care dosarele cu semnături trebuiau depuse la Parlament.

Până la încheierea programului de lucru de la Primăria Focşani, reprezentanţii USR au fost plimbaţi de la un birou la altul, fără ca dosarele să le fie restituite.

Li s-a comunicat că listele sunt la semnat, în biroul primarului. Şi acolo au rămas. Am încercat să obţinem un punct de vedere de la primarul municipiului, Cristi Misăilă, dar acesta nu a răspuns la telefon.

USR a întâmpinat piedici și din partea primăriilor altor localități, cum ar fi Panciu, Mărășești, Mera sau Poiana Cristei. Sunt mii de semnături care nu au mai putut ajunge la Parlament astăzi, din care peste 3600 strânse numai din Focșani.