Campania electorală din București aduce trădări în cadrul unor relații politice vechi

Campania pentru desemnarea viitorilor primari din București a dus la trădări în cadrul unor relații politice vechi.

Gabriela Firea, candidata PSD, a rămas fară foști aliați importanți: actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță și fostul lider al PSD, Victor Ponta. Cei doi s-au aliat politic.
Însă principala amenințare pentru Firea este candidatul comun al PNL, USR și PLUS-Nicușor Dan. Alianța de dreapta l-a marginalizat pe Dan Cristian Popescu, liberal vechi, viceprimar al Sectorului 2, care ar fi vrut să ajungă primar.

Dat la o parte de liberali, pentru a-i face loc unui candidat USR, Dan Cristian Popescu a sărit în barca Gabrielei Firea.

Lidera PSD București a anunțat că în cursul acestei săptămâni, Partidul Social Democrat va depune candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Cu excepția sectoarelor 2 și 3, în Capitală, PSD intră în cursă cu actualii primari.

Cât îl privește pe Traian Băsescu, el s-a supărat pentru că partidul său nu a fost acceptat de PNL, USR și PLUS în Alianța pentru Capitală. Președintele partidului Mișcarea Populară,Eugen Tomac, a anunțat aseară începerea strangerii semnăturilor necesare pentru candidatura lui Traian Băsescu la postul de primar general al Capitalei.
Băsescu a mai deținut de două ori această funcție. El a declarat că unul dintre scopurile sale este acela de a o bloca pe Gabriela Firea să rămână primar general al Bucureștiului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS