Confidenţialitate

C.T. Popescu: Nu am auzit niciun cadru medical care să ceară măriri de salarii sau bonusuri. Este jignitor ceea ce a făcut președintele Iohannis | AUDIO

Într-o Ediție Specială a Știrilor Europa FM, gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia autorităților de a le oferi câte 500 de euro medicilor aflați în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Editorialistul a opinat că ministrul Sănătății îl contrazice pe președintele Klaus Iohannis, remarcând părerile diferite pe care Nelu Tătaru și Klaus Iohannis le au în această problemă.

“Domnul Tătaru a spus <<Nu sunt de acord cu cuvântul bonus>>. Cuvântul bonus l-a folosit președintele, pentru cei 500 de euro.

Putem spune, eventual, spor de periculozitate, pentru că domnul Iohannis a recurs la metoda populară în relația cu medicii, și anume să le dea șpagă, cu toate că nu am auzit niciun cadru medical, nicio organizație profesională a medicilor care să ceară măriri de salarii sau bonusuri.

După părerea mea este jignitor ceea ce a făcut președintele Iohannis”, a spus Cristian Tudor Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În cadrul sistemului medical ne confruntăm cu o situație nemaiîntâlnită. Este un sistem cu multe neajunsuri, cu personal insuficient și investiții limitate”, a admis, vineri, ministrul Sănătății.

La rândul său, șeful statului a avertizat că “urmează săptămâni dificile, critice pentru sistemul medical” și a făcut totodată un apel către românii din diaspora să nu vină acasă de Paști.