Buzdugan: „Momentul acela de dimineață când sunt cu muzica la maximum în căști, parcul e gol… și e răcoare”

Pe europafm.ro contnuăm să descoperim împreună poveştile din spatele Maratonului București. Dacă în luna mai, Bogdan și Ciprian au participat cu scaunul rulant la Semimaratonul București, în Team Hospice, căreia i s-a alăturat și echipa Europa FM, își fac loc povești emoționante și în această toamnă.

La doar 14 ani, Cristian aleargă pentru demnitate și speranță, iar un clujean ultramaratonist se pregătește să participepentru cauza pacienților cu boli incurabile.

Andreea Buzdugan nu a mai alergat din liceu și nu se consideră o persoană sportivă, dar pe 9 octombrie va participa totuși la cursa populară din cadrul Maratonului București pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, copiii și adulții care suferă de boli incurabile.

„Am aproape 32 ani și lucrez într-o corporație. Îmi place să fac bijuterii handmade, să călătoresc, să mă implic și să organizez campanii umanitare” se prezintă Andreea pe scurt.

A ajuns să susțină HOSPICE Casa Speranței datorită unei prietene, care este voluntar în cadrul organizației și participă constant la diverse evenimente în beneficiul HOSPICE.

Spune că a fost și greu, și ușor să se hotărască să participe pe 9 octombrie la Maratonul București. Greu pentru că nu a mai alergat din liceu, dar ușor pentru că „sunt copii care au atât de multă nevoie de ajutorul nostru, încât m-am hotărât să dau deoparte comoditatea mea și să mă apuc de alergat pentru ei”.

De altfel, chiar dacă oficial nu se poate numi sport, Andreea mărturisește că, totuși, face mișcare. „Alerg după pitica mea în fiecare zi de aproape 6 ani. De când o am pe ea, am început să pun mai mare preț pe mișcare, drept pentru care fug în parc cu ea sau după ea”.

„Încă nu știu dacă îmi place să alerg, dar îmi place enorm sentimentul pe care îl am după câteva ture de parc și momentul acela de dimineață când sunt cu muzica la maximum în căști, parcul e gol… și e răcoare” spune ea. Acum aleargă de două ori pe săptămână și s-a hotărât să se apuce de un antrenament mai intens „pentru a termina cursa pe picioarele mele”.

Are și un cont pe platforma Galantom (http://hospice.galantom.ro/andreeabuzdugan), unde cei care vor să o sprijine pot face donații pentru îngrijirea paliativă a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

Iar pentru cei care vor alerga pe 9 octombrie, la Maratonul Bucuresti Raiffeisen Bank, are un mesaj simplu: You can do it!. „Așa-mi șoptește și mie aplicația de pe telefon când sunt gata, gata să renunț înainte de a atinge targetul stabilit”, explică Andreea.

„Dacă vrei să ajuți, o poți face, direct sau susținându-i pe cei care vor fi fizic acolo să alerge pentru acești copii. Lăsați comoditatea și rezervați-vă cinci minute pentru ei! Merită!” continuă ea.

Andreea aleargă pe 9 octombrie în cadrul Team HOSPICE, comunitatea de alergători a HOSPICE Casa Speranței. Înscrie-te și tu la una din cele patru curse, pe http://team.hospice.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS