Confidenţialitate

Poveştile din spatele Maratonului București: Cristian aleargă pentru demnitate și speranță

La doar 14 ani, se pregătește să alerge la cursa populară a Maratonului București Raiffeisen Bank, iar pe 9 octombrie, când va trece linia de sosire a celui mai important eveniment sportiv al anului din România, va avea cel puțin două motive de bucurie: aniversarea fratelui mai mic și mulțumirea că și-a dedicat efortul pentru îngrijirea paliativă gratuită a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

„Mă numesc Cristian Gao. Sunt jumătate chinez, jumătate român. Am 14 ani și învăț la Cambridge School of Bucharest. Îmi place foarte mult să joc fotbal și sunt un mare iubitor de animale” se prezintă Cristian. A aflat de pe Facebook despre participarea HOSPICE Casa Speranței, ca organizație beneficiară, la Maratonul București, dar nu era străin de cauza pe care o va susține:

„Sediul fundației se află chiar pe strada pe care locuiesc”. „Sunteți niște oameni minunați și curajoși. Voi meritați respectul mai mult decât oricine de pe lumea asta, deoarece credeți în schimbare și, mai mult decât atât, participați la ea”, spune el despre oamenii de la HOSPICE.

Pe 9 octombrie, când mii de oameni vor lua startul în Piața Constituției, este ziua de naștere a lui Luca, fratele său mai mic. „Luca este în vârstă de 8 anișori și este un copil foarte energic și vesel. El s-a născut cu o malformație la inimă, care l-a supus multor lucruri neplăcute. Acum este bine, a fost operat înca de mic și este un băiețel plin de viață. Singura problemă este ca Luca iubește sportul. Îl pasionează foarte mult fotbalul, tenisul, îi place să alerge și să participe la activități care necesită mult efort fizic. În urma operației, nu mai are voie să facă foarte mult efort, ceea ce este foarte neplăcut, atât pentru el, cât și pentru noi. De aceea, pe 9 octombrie voi alerga pentru el și pentru toți copii bolnavi care, poate, și-ar dori să alerge și ei cu noi, să ajute, dar nu le permite starea de sănătate”, mărturisește Cristian.

Cristian a mai participat la întreceri sportive, tot pentru cauze umanitare. Cea mai recentă a fost Urban Run Challenge, unde a alergat 23 de kilometri într-un interval de 24 de ore, pentru pacienții de hemofilie din România.

Pentru a susține cauza HOSPICE, Cristian are acum o pagină pe platforma Galantom – http://hospice.galantom.ro/cristiangao1, unde strânge fonduri pentru copiii și adulții cu boli incurabile, îngrijiți de organizație.

„Voi spune tuturor prietenilor mei și voi distribui link-ul în mediul virtual. Mă voi adresa în special copiilor de vârsta mea. Consider că în ei constă schimbarea. Dacă nu pot ajuta financiar, măcar cu un gând bun, sau, de ce nu, să vină să alerge și ei” povestește tânărul despre cum va încerca să atragă donații.

Inițiativa lui se bucură de sprijinul prietenilor și al familiei, iar Cristian deja se antrenează intensiv pentru cursa de pe 9 octombrie, unde va alerga alături de sute de alți membri ai Team HOSPICE pentru a le aduce un strop de speranță acelora care înfruntă un diagnostic necruțător.