Confidenţialitate

Bulgaria, copleșită de numărul mare de pacienți de la ATI. Autoritățile vor să trimită bolnavii COVID în străinătate | AUDIO

Autorităţile din Bulgaria au anunţat că sunt copleșite de numărul mare de pacienți internați la ATI și vrea să trimită în străinătate pacienţi bolnavi de COVID-19. Ministrul Sănătăţii bulgar a avertizat că se vor confrunta cu „probleme uriaşe” în cazul în care nu scade rata de îmbolnăviri. Sistemul de sănătate din Bulgaria este copleșit de al patrulea val de coronavirus. Sunt peste 3300 de cazuri noi COVID-19 pe zi, în condițiile în care populația este mult mai mică decât cea a României, doar 6,9 milioane de oameni.

Ministrul Sănătăţii a avertizat că se vor confrunta cu „probleme uriaşe” în cazul în care curba de contaminare nu scade în următoarele 10 până la 15 zile.

„Capacitatea noastră în ceea ce priveşte personalul şi ventilatoarele este aproape epuizată. Va trebui să căutăm ajutor în străinătate”, a avertizat ministrul bulgar al sănătății. El a mai spus că nu este exclus un nou lockdown.

Centrele de vaccinare din Bulgaria au raportat o creştere a numărului de persoane care au venit să se vaccineze după anunţarea introducerii certificatului de vaccinare în restaurante şi centre comerciale. Doar Bulgaria are o rată mai scăzută de vaccinare decât țara noastră: Doar 24% din bulgari au schema completă de imunizare, față de 33% cât e în țara noastră.

Citește și: Măsuri anti-COVID mai stricte în Estonia din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. Restaurantele vor solicita pașaportul de vaccinare | AUDIO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.